Mihin uskomme

Raamattu

Raamattu on Pyhän Hengen innoituksesta syntynyt Jumalan sana ihmiselle ja oppimme ainoa perusta.

Raamattu luo turvallisen perustan meidän uskollemme. Se antaa meille ohjeita elämään. Raamatusta selviää myös elämämme tarkoitus ja kuolemanjälkeinen päämäärämme.

Jumala

  • On yksi, iankaikkinen Jumala kolmessa persoonassa: Isä ja Poika ja Pyhä Henki. Jumala on taivaan ja maan luoja.
  • Jeesus Kristus on Jumalan Poika, joka sikisi Pyhästä Hengestä, syntyi ihmiseksi neitsyt Mariasta ja eli synnittömän elämän opettaen ja tehden tunnustekoja. Ristinkuolemallaan Jeesus sovitti maailman synnin, nousi kuolleista ja astui ylös taivaaseen Isän oikealle puolelle.
  • Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen ja yhteyteensä, mutta syntiinlankeemuksessa ihminen joutui eroon Jumalasta. Uskomalla Jeesukseen ihminen saa lahjaksi vanhurskauden ja uudestisyntyy Jumalan lapseksi.
  • Pyhä Henki herättää ihmisen hengellisesti, niin että hän voi ottaa vastaan Jumalan valmistaman pelastuksen, jolloin Pyhä Henki tulee häneen asumaan. Jeesus Kristus kastaa uskovan Pyhällä Hengellä, joka jakaa armolahjoja seurakunnaan rakentumiseksi niin kuin apostolien aikana. Uskova on tarkoitettu elämään Pyhän Hengen täyteydessä Hengen hedelmää kantaen.
  • Seurakunta on Kristuksen perustama ja johtama, apostolien opetukselle rakennettu uskovien yhteisö. Kaikki uskovat kaikkialla ja kaikkina aikoina kuuluvat yhteen ja yhteiseen seurakuntaan, joka näkyvällä tavalla ilmenee paikallisseurakuntana. Jeesus Kristus käski seurakuntaansa tekemään kaikista kansoista opetuslapsia, kastamaan ja opettamaan heitä. Seurakunta muodostaa hengellisen papiston, jonka tehtävänä on palvella Herraa ja osoittaa kristillistä rakkautta kaikkia ihmisiä kohtaan.
  • Jeesuksen asettama kaste liittyy Jumalan pelastustyöhön. Kaste toimitetaan uskovalle Jeesuksen Kristuksen käskystä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen veteen upottamalla. Kastettu liitetään paikalliseen seurakuntaan.
  • Ehtoollinen on Jeesuksen seuraajilleen asettama muisto- ja yhteysateria, jossa hän on uskon kautta itse läsnä. Ehtoollinen julistaa Jeesuksen sovitustyötä ja on osallisuutta hänen kuolemaansa ja ylösnousemukseensa.
  • Kaikki ihmiset kokevat ruumiillisen ylösnousemuksen. Vanhurskaat nousevat elämän ylösnousemuksessa ja jumalattomat tuomion ylösnousemuksessa.
  • Jeesus Kristus tempaa lupauksensa mukaan seurakuntansa luokseen, minkä jälkeen hän tulee kuninkaana hallitsemaan koko maailmaa. Jumala luo uuden taivaan ja uuden maan. Tämä on vanhurskaiden ikuinen osa.

Haluatko sinä uskoa ja seurata Jeesusta?

Oli tämä sitten ensikerta tai olet jo ollut joskus uskossa, mutta kaipaat takaisin Jumalan yhteyteen. Voit rukoilla vaikka näin: ”Tässä olen Jumala. Olen syntinen ja tarvitsen sinua elämässäni. Tahdon uskoa, että sovitit myös minunkin syntini ristillä, Jeesus. Pyyhi pois pahat tekoni. Kiitos, että saan turvata sinuun elämässäni. Opeta minua elämään sinun mielesi mukaista elämää.”

Mitäs sitten?

Rukoile Jumalaa, tuo Hänelle kiitokset ja huolesi päivittäin. Lue myös Raamattua, sillä se ravitsee sisintäsi. Kannattaa etsiä myös paikallinen seurakunta ja ystäviä sieltä.

Raamatussa kehoitetaan myös käymään kasteella, kun olet tehnyt valinnan lähteä seuraamaan Jeesusta.

Kaste ilmentää uskovalle ruumiin antamista vanhurskauden aseeksi Jumalalle ja uuteen elämään astumista. Pietari opettaa, että kaste on myös suostumista elämään hyvän omantunnon liitossa Jumalan kanssa.  Kaste merkitsee syntisen elämäntavan taakse jättämistä, osallistumista kristilliseen kilvoitukseen  ja palveluun. Kaste tapahtuu veteen upottamalla ja sieltä nousemalla.

Seuraamalla Jeesusta sinusta ei tule parempi ihminen. Elät edelleen syntiinlangenneessa maailmassa. Olet Jumalan lapsi, armahdettu syntinen ja varmasti kohtaat vastoinkäymisiä. Pyydä Häneltä voimaa heikkouksissasi. Kun lankeat ja epäonnistut älä lannistu, vaan tule huolinesi ja taakkoinesi Hänen luokseen. Jumala antaa myös Henkensä voimaa ja opettaa elämään Hänen tahtonsa mukaisesti. Pyydä sitä Häneltä. Jeesus ei sinua unohda, jos haluat seurata häntä.  Saat luottaa Jumalan armoon ja huolenpitoon elämässäsi. Hän vie läpi suurimpienkin myrskyjen. Uskomalla Häneen saat myös ikuisen elämän, kun kerran poistut ajasta ikuisuuteen.

Tässä vielä tarkempaa tietoa helluntaiseurakuntien uskon pääkohdista